KAM ZA KULTUROU: Ve Zlínském kraji se bude tančit, zpívat i cestovat

ZLÍNSKÝ KRAJ - Nenechte letos plesové šaty zahálet ve skříni. I tento týden máte několik příležitostí, jak je provětrat. A jedna je lepší než druhá!

Na XIII. Krojový ples ve Strání v Bílých Karpatech vás zve pořádající Folklorní soubor Javorina. Koná se 9. února od 20 hodin v areálu místní základní školy. Večerem vás bude provázet dechová hudba Vacenovjáci a cimbálovka Metošé.

V sobotu se bude plesat i v Kroměříži, a to ve Společenském sále Psychiatrické nemocnice. Právě tam se od 19 hodin uskuteční Farní ples ve stylu první republiky, který pořádají kroměřížské farnosti sv. Mořice a Panny Marie. K tanci zahraje zlínský Bigbend Lubomíra Morávka. Dobové oblečení bude odměněno!

Na Sportovní ples láká 9. února Dům kultury v Uherském Brodě. Od osmi večer zahrají kapely Prinz a Fénix, večer zpestří vystoupení populárního zpěváka Petra Koláře.

Kvalitní hudební zážitek slibuje koncert muzikantského tria ve složení zpěvák Michal Prokop, kytarista Luboš Andršt a houslista Jan Hrubý. Kdy? V úterý 12. února od 19 hodin v Divadelním sále Domu kultury v Kroměříži.

O putování Kurdistánem ve východní části Turecka přijede vyprávět Michal Štěpánek do Karolinky ve středu 13. února. Cestopisná beseda začne v 17.30 v Městské knihovně.

Do exotického Japonska se zase můžete přenést během cestovatelské přednášky Jirky a Aleny Márových v Tanečním sále zámku v Uherském Ostrohu ve středu 13. února od 17 hodin.

Dům kultury Vizovice uvítá 14. února od 19 hodin v Hudebním klubu Čendy Imrýška příznivce hezké muziky. Hostem večera bude Vladislav Jurčák a Zlínská cimbálová muzika.

Chcete prožít svátek zamilovaných jinak? Pak přijďte 14. února v 19 hodin na Valentýnskou besedu u cimbálu do Slovácké búdy v Uherském Hradišti. Pořádá ji folklorní soubor Míkovjan a její program bude stát za to: zahraje cimbálovka Litera, vystoupí ženský pěvecký sbor z Míkovic a připraveno bude také občerstvení a ochutnávky vína.

Postel, hospoda, kostel – titul známé knihy Markéty Zahradníkové a Zbignewa Czendlika propůjčil název rovněž zábavné talkshow. Jejím hlavním aktérem nebude nikdo jiný než právě kněz Zbignew Czendik. Akce se koná v místním společenském sále Ostrožské Nové Vsi 14. února od 18 hodin.

I přesto, že masopustní úterý letos připadne na 5. března, několik akcí spojených s tímto obdobím se rozběhne již v únoru. Například oblíbený Lešetínský fašank, který se odehraje letos již podvacáté v sobotu 16. února od 10 hodin. Těšte se na spoustu zábavy, bohaté občerstvení i průvod Žlutomodrý Zlín.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x