Autobusy MHD pojedou na Baťov po výlukové trase

OTROKOVICE - Kvůli plánovanému uzavření silničního nadjezdu v Otrokovicích budou autobusy linky číslo 55 jezdit na Baťov po výlukové trase. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

V souvislosti s uzavřením nadjezdu bude také přemístěna zastávka Nadjezd a zrušena zastávka U Dřevnice. Předpokládá se, že výlukový provoz na lince 55 potrvá od 18. února do 20. září tohoto roku.

Pro autobusovou linku č. 55 bude uzavírka nadjezdu ve stejnojmenné ulici v Otrokovicích znamenat poměrně velký zásah do standardního provozu. Částečně se to dotkne i autobusů na lince 70 a některých přímých spojů linky 2, které jezdily až na Štěrkoviště. Veškerý provoz MHD bude od 18. února přesměrován na výlukovou trasu po ulici Komenského (I/55) rovně přes světelnou křižovatku směrem na obec Tlumačov a dále přes nadjezd, kolem vodní nádrže Štěrkoviště a po třídě Tomáše Bati do Baťova.

Zastávka Nadjezd bude přesunuta na dočasné zastávky v ul. Komenského. Zastávka U Dřevnice bude po dobu výluky zrušena, cestující mohou využít zastávku Hurdisky nebo přesunutou zastávku Nadjezd v Komenského ulici.

„Spoje označené 55X budou zajíždět až na zastávku Hurdisky, potom se otočí na kruhovém objezdu a pojedou zpět na otrokovické nádraží; spoje označené 55h končí již na zastávce Společenský dům, odkud pojedou zpět na nádraží,“ upřesnil Cekota.

Zachována zůstane obsluha zastávek Kvítkovice-náves, Trávníky-škola, Senior, Bělov-točna i Pneumatikárna. Všechny spoje linky 2 budou vedeny jen k železniční stanici, po dobu výluky tedy nebudou provozovány žádné přímé trolejbusové spoje na Štěrkoviště.

Na zastávky Pneumatikárna a Teplárna v Objízdné ulici budou ve směru ze Zlína zajíždět čtyřikrát denně autobusy linky 70 a ve směru z Baťova pětkrát denně autobusy linky 55 označené písmenem Q.

Výluková trasa linky 55 je v současné podobě o pět kilometrů delší než trasa standardní a během celé výluky (7 měsíců) najezdí autobusy DSZO v Otrokovicích o 94 tisíc kilometrů více než za současného jízdního řádu, což zde představuje asi 40procentní nárůst ujetých kilometrů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x