Na volný čas dětí a mládeže rozdá kraj přes dva miliony korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zastupitelstvo Zlínského kraje schválilo na svém únorovém zasedání rámec programu Podpora mládeže na krajské úrovni.  Serveru Zlin.cz to oznámil Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Díky tomuto programu, který disponuje částkou 2 350 000 korun, můžeme přispět na volnočasové aktivity dětí a mládeže a na výchovu dětí ke vzájemné toleranci a respektu. Žádosti si mohou podávat organizace pracující s dětmi a centra pro mládež včetně sborů dobrovolných hasičů, které nad rámec svých běžných činností pořádají tábory, pobyty v přírodě nebo vzdělávací kurzy. Příjem a registrace žádostí bude probíhat od 11. dubna do 3. května,“ sdělil radní Zlínského kraje Miroslav Kašný, který zodpovídá za mládež a sport.

Minimální výše podpory na jeden projekt je 30 000 korun, maximální výše podpory je ohraničena částkou 200 000 korun. Z celkové sumy 2 350 000 korun jde 719 597 korun z rozpočtu Zlínského kraje a 1 630 403 korun činí příspěvek z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Zastupitelstvo schválilo také individuální dotaci ve výši 400 000 korun z Fondu Zlínského kraje pro spolek Líska se sídlem ve Vsetíně na činnost v oblasti environmentální výchovy mládeže. „Tato forma podpory je určena na mimořádně významné akce a projekty s regionálním i nadregionálním významem, na něž nelze čerpat dotaci z běžných programů,“ dodal radní Miroslav Kašný.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x