Z rodinného trezoru ukradl zloděj téměř dva miliony korun

ZLÍNSKO - O téměř dva miliony korun přišla rodina ze Zlínska. Peníze měla schované v trezoru ve svém domě, zloděj se ale do nemovitosti vloupal a trezor vybílil, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

K vloupání došlo v úterý dopoledne v obci na Zlínsku. Prozatím neznámý zloděj vnikl do rodinného domu, kde vypáčil trezor a odcizil z něj finanční hotovost ve výši téměř dvou milionů korun. Za krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody by mohl pachatel strávit za mřížemi až osm let.

Spolumajitelka rodinného domu přišla kolem poledne domů a uviděla, že jsou otevřené dveře do garáže. Volala proto manželovi, zda byl doma. Poté si všimla, že jsou otevřené dveře do místností, které vedou z garáže. Na výzvu manžela se šla podívat do domu, zda nechybí trezor s penězi. Trezor žena uviděla ležet na zemi s vypáčenými dveřmi. V místnostech byl nepořádek a na zemi věci. Na nic nečekala a zavolala policii.

„Kriminalisté ohledali místo činu, zajistili stopy, vyslechli svědky. Po bližším ohledání majitelé zjistili, že jim zloděj z trezoru odcizil finanční hotovost, která dosud nebyla přesně vyčíslena, ale minimálně se jedná o 1 800 000 korun. Z jiných míst v domě poté odcizil dalších 30 tisíc korun, elektroniku a hodinky za více než 20 tisíc korun. Zlaté a stříbrné šperky zůstaly ležet vedle trezoru. Poškozením zařízení domu vznikla další škoda za 13 tisíc korun,“ dodala Kozumplíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x