Centrum Áčko nabízí novou službu pro postižené děti od tří let

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Centrum Áčko Valašské Meziříčí nabízí novou službu, v rámci níž se pracovníci o víkendu starají o děti od tří let s kombinovaným postižením. Je to zatím jediná odlehčovací služba v kraji pro takto malé děti, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kraje Adéla Kousalová.

Áčko je příspěvkovou organizací Zlínského kraje. „Nová pobytová odlehčovací služba je poskytována dětem od 3 let a také osobám do 26 let s vážným podezřením na poruchu autistického spektra nebo s diagnostikovanou poruchou autistického spektra a dětem s mentálním postižením s přidruženými diagnózami,“ uvedla radní kraje Michaela Blahová.

Službu mohou využívat občané z celého kraje od pátku do neděle. „Mohou ji využít, pokud potřebují, aby bylo o jejich dítě během víkendu dobře a profesionálně postaráno,“ dodala Blahová, která je zodpovědná za sociální věci, rodinnou politiku a neziskový sektor.

Centrum Áčko vzniklo na podzim roku 2016. Nabízí sociální služby, jejichž hlavním cílem je podpora rodin dětí a dospívajících s poruchou autistického spektra, hyperaktivitou nebo mentálním postižením.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x