Opilý muž hlídal ve Zlíně dvě malé děti, nadával strážníkům

ZLÍN – Městská policie zasahovala u opilého padesátiletého muže, který ve Zlíně hlídal dvě děti ve věku osm let a necelé dva roky. Strážníky urážel, a proto proti němu museli použít donucovací prostředky, řekl serveru Zlin.cz Pavel Janík ze zlínské městské policie.

Případ se stal v posledním týdnu ve večerních hodinách, kdy operační středisko strážníků přijalo oznámení. „Volali nám, že na náměstí Práce se má pohybovat dvojice zjevně podnapilých mužů. Mělo je doprovázet malé dítě a jeden z mužů tlačil kočárek s dalším dítětem,“ popsal Janík.

Hlídka na místě zjistila, že muži byli dva sourozenci ve věku 48 a 50 let. „Starší z nich byl současně otcem 21měsíčního chlapečka v kočárku, s nímž se zde nacházel také jeho osmiletý bráška,“ uvedl Janík.

Podle něj muž odmítal se strážníky spolupracovat. „Byl od samého počátku vulgární, prakticky po celou dobu řešení události je urážel nejhrubšími výrazy a vyhrožoval jim. Současně také odmítl provedení vyšetření ke zjištění obsahu alkoholu v dechu, ačkoliv bylo na první pohled zřejmé, že to s jeho konzumací poněkud přehnal,“ řekl Janík.

Hlídka proto o situaci vyrozuměla pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí zlínského magistrátu. Starší chlapec také prozradil telefon na matku. „Protože v té době klesaly venkovní teploty už hluboko pod bod mrazu, poskytli strážníci oběma malým dětem útočiště ve služebním voze, kde jim také věnovali plyšové medvídky. Následně se na místo dostavila maminka obou dětí, která si je od strážníků převzala,“ informoval Janík.

Agresivní muž se nezklidnil, a proto ho policisté zpacifikovali. „Jeho protiprávní jednání nyní bude mít dohru před správním orgánem, kde se bude zodpovídat z přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití,“ dodal Janík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x