Sběr kovového odpadu se ve Vizovicích osvědčil

VIZOVICE - Šedé nádoby na kovový odpad, které loni v červnu vizovická radnice zakoupila a pracovníci technických služeb je rozmístili po městě, se vyplácí. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Gabriela Netopilová Sluštíková.

Do konce roku 2018 se díky nádobám vytřídilo zhruba 1 000 kilogramů kovového odpadu, za který radnice inkasovala přibližně 2 500 korun. Pokud by tento odpad skončil v nádobách na směsný komunální odpad, tak by město naopak zaplatilo, a to asi 3 000 korun.

„Třídění jednak šetří peníze a v neposlední řadě nekončí kovový odpad na skládce, a tudíž šetříme životní prostředí,“ uvedl ředitel Technických služeb města Vizovice Ivan Straškraba.

Po Vizovicích je rozmístěno 17 šedých plastových nádob na kov. Pracovníci technických služeb je vyváží vlastním vozidlem do speciálního kontejneru ve sběrném dvoře přibližně jednou za měsíc. Jeden kontejner se za tu dobu naplní přibližně deseti kilogramy kovu.

Do šedých nádob občané mohou umístit například plechovky od potravin a nápojů, nádobí, příbory, čisté tuby a víčka, staré hřebíky a další drobný kovový odpad. Tyto obaly a další předměty však nesmí být znečištěné zbytky potravin a nebezpečnými látkami.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x