Rožnov se objevil ve vysílání korejské televize

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - O Rožnov projevila zájem korejská televize. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Krátký dokument představující Prahu a vedle ní také Rožnov pod Radhoštěm a Portášské slavnosti ve Valašské Bystřici natočili v průběhu loňského léta korejští dokumentaristé. S velmi kladnými ohlasy byl odvysílán v jihokorejské televizi.

„Jedná se o téměř dvacetiminutový dokument. Kromě toho, že byl odvysílán v jihokorejské televizi, je také ke zhlédnutí na kanálu YouTube. Zde má video už více než 16 tisíc zhlédnutí. Samotný Youtube kanál této dokumentární série má pak 880 tisíc odběratelů,“ poznamenal mluvčí města.

V Rožnově pod Radhoštěm televize natáčela ve Valašském muzeu v přírodě. Valašské muzeum v přírodě je součástí Národního muzea v přírodě v České republice, organizuje sbírku nemovitých i movitých dokladů k dějinám lidové kultury, spravuje sbírkové předměty národopisného charakteru a v přirozené krajině umístěné objekty lidové architektury a technického stavitelství, dokumentuje lidovou kulturu národopisné oblasti Valašsko, Těšínské Slezsko a vede genealogickou evidenci rodů z regionu Moravské Valašsko.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x