Hejtman bude s lidmi debatovat o nové nemocnici

ZLÍNSKÝ KRAJ - Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek chystá napříč Zlínským krajem několik besed s širokou veřejností na téma stavby nové krajské nemocnice ve Zlíně. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová. 

Plánovaná stavba nové krajské nemocnice ve zlínské části Malenovice vyvolává mezi lidmi mnoho otázek. Někoho zajímá, jak bude Nová krajská Baťova nemocnice, jejíž výstavba má být zahájena nejpozději do dvou let, vlastně fungovat a kolik bude  výstavba stát, jiné obyvatele kraje zase zajímá, čím se bude toto špičkové zdravotnické zařízení lišit od stávající „baťovky“ i od většiny nemocnic v ČR. Otázek kolem nové nemocnice je ale daleko víc. Například na co se můžou těšit pacienti i zaměstnanci, co se změní v systému krajského zdravotnictví, zda bude mít zprovoznění moderní nemocnice vliv na fungování nemocnic ve Vsetíně, Kroměříži, Uherském Hradišti a Valašském Meziříčí, jak se výstavba i provoz nemocnice dotkne dopravy i zástavby ve Zlíně – Malenovicích nebo co bude se současným nemocničním areálem. „Nejen na tyto otázky odpoví hejtman Jiří Čunek spolu s přípravným týmem,“ konstatovala mluvčí hejtmanství.

Ve Vsetíně se veřejná debata uskuteční v pátek 15. února od 15.00 hodin v Domě kultury Vsetín, ve Zlíně je beseda naplánována na pondělí 18. února od 16.00 hodin ve 14|15 Baťově institutu, v Uherském Hradišti na úterý 19. února od 16.00 hodin v Hotelu Grand na Palackého náměstí a v Kroměříži se debata uskuteční ve středu 20. února od 16.00 hodin v hotel U Zlatého kohouta na Velkém náměstí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x