Radní schválili investiční akce v dopravě za 154 miliony korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Celkem osm nových investičních záměrů schválila na svém jednání Rada Zlínského kraje. Jde o investiční akce za 154 miliony korun na silnicích II. a III. třídy, které má kraj ve svém vlastnictví, server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Všechny tyto akce by měly být zahájeny ještě v první polovině letošního roku. Přispějí nejen k vyššímu komfortu pro řidiče v řešených úsecích, ale také ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Jedná se například o rekonstrukci silnice III/36741 v obci Kvasice v celkové délce 417 metrů. Realizována bude za úplné uzavírky, ve dvou etapách. Celková doba úplné uzavírky se předpokládá maximálně šest měsíců. Celkové náklady jsou vypočítány na 14,614 milionu korun. Práce by měly trvat od letošního května do dubna 2020.

Opravy se dočká i silnice III/05736 ve Vsetíně, konkrétně bude u hypermarketu Albert přebudována křižovatka silnice III/05736 s místní komunikací na okružní křižovatku se třemi větvemi, o vnějším průměru 33 metrů, s dopravními ostrůvky na větvích. Výhledově je zde plánováno připojení další větve (ulice Nádražní). Celková délka úpravy bude 122 metrů. Práce si vyžádají částečné dopravního omezení. Celkové náklady budou 11,605 milionu korun a stavební ruch tu potrvá od letošního června do června roku 2020.

Zrekonstruována bude také silnice II/150,v obci Loukov, a to za 66,885 milionu korun. Předpokládaný termín realizace je květen 2019 až srpen 2021. Celkem 21,048 milionu korun bude stát oprava silnice III/49518 v Rokytnici. Úpravy se zde dotknou i dvou mostů a pracovat se tu bude od letošního dubna do září 2020. Na novou silnici se ale mohou těšit také v Lipové nebo Stříteži nad Bečvou. V Tučapech zase silničáři opraví most přes Rymický potok a další most bude opraven také v Pitíně.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x