Zlínský kraj bude investovat miliony do akcí ve školách

ZLÍNSKÝ KRAJ – Miliony korun bude investovat Zlínský kraj do dvou investičních akcí ve školách. Jedna se týká stavby sportovní haly ve škole ve Valašském Meziříčí a druhá oddělení provozu školy a továrny v Uherském Brodě, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Radní kraje schválili uzavření smlouvy o spolupráci mezi krajem a městem Valašské Meziříčí, která řeší finanční podíl kraje a města při výstavbě nové sportovní haly Integrované střední školy-Centra odborné přípravy Valašské Meziříčí. „S městem jsme se dohodli, že kraj poskytne dotaci ve výši 50 procent z celkových nákladů této investice,“ uvedl hejtman Jiří Čunek. Náklady ale zatím nejsou známé, v tuto chvíli je projekt ve stadiu přípravy.

Krajští radní zároveň odsouhlasili zahájení projektové přípravy stavebních úprav budovy Střední školy-Centra odborné přípravy technické Uherský Brod. „Předmětem této akce přibližně za 13 milionů korun je provedení stavebních úprav, které umožní úplné oddělení provozu školy od továrního provozu,“ řekl Čunek.

Podle něj se škola nachází v areálu České zbrojovky. „Žáci nyní musí procházet bezpečnostními rámy stejně jako zaměstnanci. Česká zbrojovka se bude na realizaci akce finančně podílet,“ dodal Čunek. Podle předběžných jednání zaplatí Česká zbrojovka asi 40 až 50 procent z celkové částky investice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x