Otrokovice mají na letošní rok schválený rozpočet 563 milionů

OTROKOVICE – Zastupitelé Otrokovic schválili na letošní rok vyrovnaný rozpočet s příjmy i výdaji 563 milionů korun. Největší investicí bude oprava nadjezdu nad železniční tratí z Přerova do Břeclavi za 126 milionů korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Otrokovice neměly dosud schválený rozpočet, takže hospodařily prostřednictvím rozpočtového provizoria. Rozpočet, který byl sestavený jako vyrovnaný s příjmy i výdaji 563 milionů, schválilo zastupitelstvo tento týden. „Příjmy jsou tvořené především výnosy z daní, místních poplatků, nájmů, odvodů a dotacemi od různých poskytovatelů,“ upřesnil vedoucí ekonomického oddělení Jaroslav Dokoupil, který návrh rozpočtu sestavoval.

Běžné výdaje slouží k zajištění chodu města, jeho příspěvkových organizací a také pro podporu sdružení, spolků zajišťujících ve městě činnosti v sociální oblasti, v oblasti zdravotnictví, školství, sportu, kultury a zájmové činnosti. „Největší částka z běžných výdajů půjde na výkon přenesené působnosti státu a výkon samosprávy města,“ informoval Dokoupil. Z rozpočtu města se zajišťuje oblast veřejné dopravy v Otrokovicích a návaznost na příměstskou dopravu.

Město také klade důraz na udržování majetku města. Největší investicí bude oprava nadjezdu nad železniční tratí z Přerova do Břeclavi. „Z rozpočtu města ukousne největší díl, a to bezmála 126 milionů korun. Vzhledem k tomu, že je to trať mezinárodního významu, bude se na opravě významně podílet stát, který na předmětnou akci poskytne dotaci až do výše 118 milionů korun,“ uvedla Stehlíková.

Rozpočet odráží i reálné příjmy z dotací, které jsou pokryty rozhodnutími nebo smlouvami a celkem činí 144 milionů korun. „Proto lze tento rozpočet označit jako jeden z nejpřesnějších za poslední období, protože vychází ze skutečně reálných čísel,“ dodala Stehlíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x