Valašské Meziříčí rozšíří část farmářských trhů na dva dny

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Rozšířit některé farmářské trhy chce Valašské Meziříčí, které chystá na letošní rok celkem 12 trhů na náměstí. Tři z nich by se krom jednoho tradičního dne v pátek rozšířily i na sobotu, řekl serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Lukáš Martinek.

Farmářské trhy začínají v květnu. Tradičně se konají v pátek. Na tři z nich naváže prodej v sobotu. „Jsou to termíny 17. srpna a dalšími předpokládanými termíny jsou 14. září a 26. října,“ informoval Martinek.

Sobotní termíny vybrala radnice tak, aby se nekryly s termíny svatebních obřadů, které se konají v obřadní síni, nebo s velkými akcemi v okolních městech. „Stánky budou připravené asi pro deset prodejců. Budou tedy v menším rozsahu než páteční,“ poznamenal mluvčí.

Radnice k tomu má důvod. „Počítáme s menším počtem prodejců zejména z důvodu pořádání farmářských trhů ve Vsetíně,“ objasnila místostarostka Yvona Wojaczková.

Prodejci nabídnou sezónní zboží v době od 8.00 do 12.00. „Po prvním sobotním farmářském trhu zkusíme celý průběh vyhodnotit. Budeme rádi také za zpětnou vazbu od občanů,“ doplnila místostarostka.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x