Hejtman Čunek poblahopřál ke 100. narozeninám Ludmile Krátké

ZLÍN – Kulaté stoleté narozeniny oslavila 11. února Ludmila Krátká. K životnímu jubileu jí v Domově pro seniory Burešov ve Zlíně poblahopřál hejtman Jiří Čunek, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Krátká má tři pravnučky a mezi ní a nejmladší pravnučkou je věkový rozdíl 99,5 roku. Čunek i s krajskou radní Michaelou Blahovou jí popřáli hodně radosti ze života v dalších letech. Předali jí kytici a dárkový balíček.

Ludmila Krátká se narodila v Plzni. Vyučila se v řeznictví, kde pracovala až do své svatby. Poté se v první polovině čtyřicátých let přestěhovala do Zlína. „Až do svých 75 let tam pracovala jako prodavačka, nejdříve v akvaristice, později v obchodech s textilem,“ uvedl Vandík.

V Domově pro seniory Burešov žije osm let. „Je oblíbená pro svou přátelskou a optimistickou povahu. Ráda pobývá mezi lidmi. Sleduje sportovní přenosy v televizi, a to hlavně hokej a atletiku a zajímají ji také zprávy z politiky,“ informoval Vandík.

Podle něj se až do nedávna s radostí věnovala různým ručním pracím jako vyšívání, háčkování a pletení. „Ráda si pochutná na řízku, jejím nejoblíbenějším nápojem je cola,“ prozradil Vandík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x