Garden Food Festival bude poprvé v Uherském Hradišti

UHERSKÉ HRADIŠTĚ– Svátek dobrého jídla a pití Garden Food Festival se letos poprvé odehraje v Uherském Hradišti. Poslední prázdninový víkend si tak přijdou na své příznivci vybraných delikates i tradiční české kuchyně, informovala server Zlin.cz mluvčí akce Petra Kučerová.

V degustačním menu nebudou chybět ani oblíbené regionální produsto ovládne vůně výborných pokrmů a neopakovatelná atmosféra, kterou dokreslí program pro děti a kvalitní hudební představení.

„Po třech ročnících ve Zlíně jsme se rozhodli využít nabídku z Uherského Hradiště a uspořádat festival v krásném prostředí Smetanových sadů. Doufáme, že naši fanoušci z regionu změnu uvítají a do Hradiště si najdou cestu,“ říká Pavel Vysloužil z pořádající agentury Foodfest.

Organizátoři Garden Food Festivalu podporují místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propagují gastroturistiku. Akce současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.

„Dobré jídlo a pití bylo na Slovácku vždycky základem, a proto premiéru Garden Food Festivalu v Uherském Hradišti vítám s radostí. Jsem nadšený, že se také v našem městě představí mistři kuchařského řemesla a ukážou, co všechno je při vaření možné i nemožné. Akce má tedy i můj fanouškovský hlas. Přeji jí úspěch a mnoho spokojených návštěvníků,“ řekl starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Garden Food Festival je už pátým rokem nejchutnějším festivalem dobrého jídla a pití v Česku. Každé zastavení pravidelně navštěvuje přes 12 tisíc návštěvníků. Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městech, krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře.

Na začátku dubna se festival objeví v Praze-Karlíně, poslední dubnový víkend v Ostravě na Slezskoostravském hradě. O měsíc později, 25. a 26. května, se představí v Městském parku v Rožnově pod Radhoštěm, 28. a 29. září pak v Olomouci.

Vstupenky na jednotlivé akce si mohou zájemci objednat od konce února na webových stránkách gardenfoodfestival.cz. Ve všech festivalových areálech bude opět platit jednotná měna – grešle.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x