Hasiči zvítězili, novináři berou z Press cupu stříbro

ZLÍN - 24. díl bohaté historie i současnosti napsal ve zlínské Sportovní hale Euronics nejstarší halový fotbalový turnaj zvaný téměř čtvrtstoletí Press cup. Pod pořadatelským podpisem zlínského Krajského Syndikátu novinářů hrálo hned devět týmů.

Největší drama se konalo v prvním semifinálovém duelu. V něm mezi Novináři a SKP Policie ČR rozhodoval dlouhý penaltový rozstřel, z něhož nakonec díky třem trefám Roberta Heče z TV Prima vyšli vítězně žurnalisté. Ve druhém semifinále zdolali členové týmu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje obhájce prvenství z Pragokoncertu.

Finále pak bylo třešničkou na sladkém dortu hasičů, kteří přejeli vadnoucí Novináře 4:0.

Jako vždy udělovali pořadatelé také individuální ceny. 

Nejlepší týmy i jednotlivce oceňoval v zastoupení šéfky krajské novinářské organizace Jany Bubeníkové bývalý vynikající fotbalista anglického střihu Rudolf Maňas z vedení zlínského Syndikátu.

„Viděl jsem leccos, tak výborný turnaj už dlouho ne,“ zhodnotil ve shodě se všemi účastníky sedmihodinový fotbalový maratón.

Mezi nejúspěšnějšími jednotlivci mohl ocenit Ondřeje Bartuška z hasičského týmu coby nejlepšího střelce turnaje. Cenu pro nejlepšího hráče akce předal Františku Rolincovi z Bystřice pod Hostýnem, nejlepším brankářem je Vlastimil Minařík z policejního týmu.

A cena fair play tentokrát zbyla pro největšího smolaře Press cupu Zdeňka Růžičku z Bystřice pod Hostýnem, který si hned na úvod přivodil vážné zranění achillovky.

Všichni účastníci posílají přání brzkého uzdravení a těší se za rok na 25. ročník turnaje.

Skvělé bylo i občerstvení nejen v restauraci, ale i na ochozu haly. Opět se blýskli pánové Kratochvíl, Vrček, Křelina, manželé Lidincovi a další.

Jako vždy se organizačního zajištění ujala Miroslava Krumpolcová ze zlínského Press centra.

Ta stejně jako fotbalisté ocenila báječnou a náročnou práci rozhodčích Dvořáka a Valenty při megaporci 26 zápasů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x