Ve školách se má zvyšovat digitální gramotnost

ZLÍN – Čtyři školy v kraji připravují celkem šest projektových záměrů na zvýšení digitální gramotnosti. Server Zlin.cz o tom informovala Helena Mráčková ze zlínského krajského úřadu.

Tyto projektové záměry teď jednotlivé školy zpracují do podrobných projektových žádostí, které do 28. února předloží do Operačního programu Výzkum, vývoj vzdělávání. Pokud uspějí, budou se moci pustit do realizace projektů v celkové hodnotě přibližně 52 milionů korun, které budou plně hrazeny z dotací (85 procent z EU a 15 procent ze státního rozpočtu).

„Podporujeme naše školy v jejich aktivním přístupu k uplatnění moderních forem vzdělávání s využitím digitálních technologií. Cílem je zkvalitnění školní výuky a její přizpůsobení trendům budoucnosti, protože stále jsou v této oblasti velké rezervy a v zájmu krajského školství je šíření příkladů dobré praxe prostřednictvím inovativních škol,“ řekl radní Zlínského kraje pro školství Petr Gazdík.

Své projekty předkládají Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Uherský Brod, Střední průmyslová škola Otrokovice, Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště a Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí.

Tyto školy chtějí do projektů zapojit další partnery z řad středních a základních, případně i mateřských škol, aby se zkušenosti s využíváním efektivních vyučovacích postupů mohly co nejvíc mezi žáky a učiteli sdílet.

Například Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Uherský Brod chce v rámci svého projektu aplikovat takzvaného kolaborativního robota, který se v současné době řadí mezi největší hity v oblasti programování a robotiky zaměřené na rozvoj informatického myšlení dětí a žáků.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x