Žižkův unikát na trestné lavici. Zlín přesto srazil Vítkovice na kolena

ZLÍN - Málokdy vídanou sérii vyloučení předvedl v rozhodující fázi zápasů s Vítkovicemi, mimochodem mimořádně důležitém, kapitán zlínských Beranů Tomáš Žižka. Nejzkušenější hráč domácího výběru šel v intervalu necelých šesti minut třikrát na trestnou lavici a jeho spoluhráči za stavu 3:2 na začátku třetí části třikrát odolali náporu Vítkovických.

Naopak, minutku poté, co se ozvalo obligátní „domácí hrají v plném počtu“, zmáčkli Zlíňané soupeře a Fořt svým druhým gólem v zápase uťal snahy hostů.

Jen na okraj a aby se to nepletlo, za chvíli putoval na trestnou pro změnu další mazák v domácím dresu David Nosek. Pro Ostravany ovšem zmar pokračoval a v samém závěru je dorazil mladý Fryšara.

Zápas, který znamená srovnání kroku na hraně první desítky s Litvínovem a Olomoucí, byl i jinak nevšední. Třeba Ondráčkovým gólem po pár vteřinách od začátku, ovšem také jeho brzkým a poměrně vážným zraněním ramenních vazů.

„Vypadá to na tři týdny pauzy, musíme zkusit někoho sehnat, hráčů je málo,“ konstatoval lapidárně druhý trenér Zlína Martin Hamrlík.

Další ještě nepopsanou branku Zlína napálil do Dolejšovy klece Šlahař. Byla hodně důležitá, srovnal na konci první části na 2:2.

Zlíňané se zvedají v pravý čas, teď to tak ještě potvrdit na ledě hóóódně dobré Plzně. Hraje se ve středu.

PSG Berani Zlín – Vítkovice Ridera 5:2

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x