Jaro v útoku, zima se drží. Ve Velkých Karlovicích má pořád sílu

VELKÉ KARLOVICE - Meganadílka sněhu, kterou přinesl leden v nebývalé míře, se teď v daleko teplejším únoru docela hodí. Ve Velkých Karlovicích, ale i v jejich okolí třeba v Karolince nebo na Soláni jsou teď podmínky pro lyžování s puncem jara dokonalé.

Sotva skončila Karlovská padesátka vydávají se do strojově upravených stop ve Velkých Karlovicích turisté, kteří zrovna závodit nemusejí.

„Paráda, nemáme to sem z Ostravy daleko, máme už taky nějaké roky, ale ve stopách jsme už s manželkou dali dvanáct kilometrů, to se nám jeví akorát, abychom si zašli na dobrý oběd, a protože ona má narozeniny, využijeme slevu v hotelu Horal. Tamní wellness považuji za nejlepší široko daleko, myslím, že jsem viděl leccos, tohle je špička, těšíme se na saunové rituály,“ vyprávěl při sundávání tenkých prkének Petr Skalička z Ostravy.

Vrstvy sněhu třeba na střechách zdejších stavení byly donedávna opravdu až neúnosné, současné jarní počasí s modrou oblohou vrstvy rozumně redukuje, což asi nikomu nevadí.

Sníh částečně odtál, ale je ho na lyžování na sjezdovkách i ve stopách pořád dost, lidé mají hodně rádi lyžování pod modrou oblohou.

„Dnes to bylo skutečně dokonalé, už cítím, že to opaluje, co víc si přát,“ usmívá se pod paprsky nečekaně ostrého sluníčka Jarmila Skaličková, když následuje muže do sauny. Je to prý jako velikonoční lyžovačka v Alpách, jen zhruba třikrát levnější a poblíž.

Pod hotelem Horal je rušno mezi dětmi, vedle lyžařských kursů třeba školáků ze Vsetína si to kousíček od sjezdovky drandí z kopce kluci i děvčata. Snowtubing je adrenalinový zážitek a to je takříkajíc trendy.

„Určitě máme co nabídnout za každého počasí, teď oceňujeme, jak velkou sněhovou zásobu máme, ale stejně se mi nechce zdát, že by se zima takhle brzy vzdala. Dnes to ale opravdu vypadalo krásně jarně,“ přehlíží spokojené klienty od nejmenších po seniory Martin Pařízek z Resortu Valachy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x