Ve Vizovicích budou letos investovat více než loni

VIZOVICE - S příjmy 120,608 milionu korun a výdaji ve výši necelých 136,464 milionu korun počítá rozpočet města Vizovice pro letošní rok, který na svém zasedání schválili zastupitelé. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Gabriela Netopilová Sluštíková.

Vzniklý schodek, společně s dlouhodobými splátkami bankovních úvěrů, radnice uhradí z finančních přebytků z hospodaření z minulých let. Město hodlá proinvestovat přibližně 38 milionů korun. To je zhruba o 8,5 milionu korun víc, než s jakou částkou počítal rozpočet na rok 2018.

„Ta největší plánovaná investice ve výši 10,8 milionu korun je do rekonstrukce, modernizace či větších oprav místních komunikací, chodníků, parkovišť a ostatních zpevněných ploch. Počítáme také se stavebními úpravami budov a okolního zázemí místní základní školy. Na to je v rozpočtu vyčleněno 7,5 milionu korun. Pět milionů bude stát další modernizace veřejného osvětlení. O sto tisíc míň, tedy 4,9 milionu korun, půjde do budování nových či oprav těch stávajících sportovišť,“ vyjmenovala starostka města Vizovice Silvie Dolanská.
Rozpočet počítá také například s dalšími stavebními úpravami domu kultury za 2,32 milionu korun, modernizace bytového i nebytového fondu města pak přijde na jeden milion. Radnice také hodlá koupit novou infrakameru pro místní jednotku sboru dobrovolných hasičů za 70 tisíc korun.

Na záporný rozdíl mezi plánovanými příjmy a výdaji ve výši zhruba 15,855 milionu korun a taky na splátky dlouhodobých bankovních úvěrů ve výši 1,749 milionu korun město použije přebytky z let minulých. Ty činí 21,497 milionu korun, které město mělo k dispozici na konci loňského roku na svých běžných či spořících účtech. Radnice použije pouze jejich část, tedy 17,604 milionu korun. Zbývajících necelých 3,892 milionu bude ponecháno jako rezerva pro další využití.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x