Otrokovická radnice rozdělí poskytovatelům sociálních služeb přes tři miliony korun

OTROKOVICE - Poskytovatelé sociálních služeb působící na území města Otrokovice mohou již nyní žádat dotaci na svoji činnost. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Výzvu pro podávání žádostí o dotaci na rok 2019 schválili členové Zastupitelstva města Otrokovice na svém posledním zasedání. Z rozpočtu města vyčlenila otrokovická radnice k tomuto účelu 3,3 milionu korun. Pomoc slabým a potřebným je důležitou součástí života v našem městě,“ konstatovala Stehlíková.

Do 22. března mohou zasílat poskytovatelé sociálních služeb své žádosti na adresu Městského úřadu Otrokovice. „Tato dotace je určena pro poskytovatele sociálních služeb, kteří působí na území města Otrokovice nebo pro občany města Otrokovice. Financovat se z ní mohou běžné výdaje jako například mzdové náklady, nájemné, vodné, stočné opravy a udržování majetku a podobně,“ vyjmenoval Josef Zdražil ze sociálního odboru, který výzvu administruje. O dotaci mohou žádat například domovy pro seniory, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy se zvláštním režimem, chráněné bydlení, intervenční centra, intaktní centra, azylové domy a další.

„Při zpracování výzvy jsme vycházeli z aktuální situace v oblasti sociálních služeb na území města tak, aby byly pokryty potřeby našich občanů,“ uzavřel Josef Zdražil.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x