Pracovníkům TS Vizovice bude sloužit nová vysokozdvižná plošina

VIZOVICE - Technické služby města Vizovice zakoupí novou vysokozdvižnou plošinu. Přijde na dva miliony korun, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí vizovické radnice Gabriela Netopilová Sluštíková.

Stará plošina slouží již od roku 1988 a je výrazně poruchová. „Její kompletní repase by přišla na přibližně jeden milion korun, což by bylo neefektivní,“ uvedl ředitel Technických služeb města Vizovice Ivan Straškraba.

Současná vysokozdvižná plošina má dosah 12 metrů, nová bude o čtyři metry vyšší. To pracovníkům technických služeb značně usnadní práci při například opravách či instalaci veřejného osvětlení, ořezech a kácení stromů, drobných stavebních opravách nemovitostí či instalaci vánoční výzdoby po městě. Technické služby jsou navíc jedinou společností v okolí, která takovou plošinu pronajímá, a to přibližně jednou týdně. Z pěti pracovních dnů je tak v provozu minimálně tři dny.

„Současné plošiny jsou výrazně lehčí, což umožňuje mnohem bezpečnější manipulaci, budou ji tak moci řídit prakticky všichni pracovníci technických služeb. Navíc bude mít nižší spotřebu a z výfuku se bude několikanásobně méně kouřit, což je občany města opakovaně kritizováno,“ doplnil Ivan Straškraba.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x