Pes pokousal ženu, ta utrpěla těžké zranění

ZLÍN - Těžké zranění utrpěla šestačtyřicetiletá žena ze Zlína, kterou na sídlišti Jižní Svahy pokousal pes. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Neštěstí se stalo v pondělí před polednem. Ženu při venčení psa pokousal cizí pes a zranil ji na ruce. „Kriminalisté po zjištění bližších okolností zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což pachateli hrozí v případě uznání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky,“ konstatovala Monika Kozumplíková.

Žena šla v pondělí před polednem vyvenčit svého psa malé rasy, kterého měla na vodítku. Po nějaké době uviděla, že se k ní velkou rychlostí blíží jiný pes, který není na vodítku a je následován svým majitelem. V okamžiku, kdy chtěla svého malého psa zvednout, aby ho uchránila před útokem, ji cizí pes kousl do levé ruky. Zavolala strážníky městské policie. V nemocnici jí lékař ošetřil prsty, které měla po útoku psa zlomené. Následující den celou událost oznámila na policii.

Veškeré bližší okolnosti související s napadením a závažnost zranění ženy prověřují zlínští kriminalisté.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x