Zlín ožije výstavou automobilů

ZLÍN - Již 3. ročník výstavy automobilů a motocyklů pod názvem Czech Drive se uskuteční v sobotu 6. dubna ve Zlíně. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Akce se uskuteční pod taktovkou zkušených organizátorů z Barum Czech Rally Zlín. Příznivci motorismu uvidí nablýskané automobily a motocykly na náměstí Míru před radnicí, v parku Svobody u zlínského zámku, část výstavy a doprovodného programu bude rovněž umístěna do Obchodního a zábavního centra Zlaté jablko.

„Výstava Czech Drive byla při svém druhém pokračování velmi úspěšná. Předvedli jsme fanouškům předválečné závodničky, dále auta z historie sedmdesátých let a rovněž současná soutěžní auta. Zájem veřejnosti předčil naše očekávání, neboť příznivci motorismu přijali tuto výstavu za svou. Velký ohlas měly u široké veřejnosti praktické ukázky záchranných složek, které se opět chystají na náměstí před radnicí. Rozlehlý park kolem zámku opět obsadí nablýskané automobily i motocykly, chystáme jak historické veterány, tak závodní vozy z rally, okruhů a podobně. V parku se bude konat rovněž bohatý zábavný a kulturní program obsahující autogramiády, rozhovory s jezdci či hudební vystoupení,“ řekl Miloslav Regner, ředitel výstavy Czech Drive. Dodal, že letošní program bude zaměřen na rodiny s dětmi. 

Při loňském ročníku výstavy bylo k vidění celkem 189 exponátů, z toho 147 automobilů, dále 28 motocyklů, 11 kamionů, jeden autobus, trolejbus a premiérově i jeden větroň. Autosalon pod širým nebem provázel značný zájem veřejnosti, neboť do parku Svobody přišlo přes šest tisíc návštěvníků a před zlínskou radnicí a ve Zlatém jablku se během sobotního dne vystřídalo celkem přes deset tisíc lidí. Organizátoři očekávají velký zájem vystavovatelů a diváků i při letošním třetím pokračování. Výstava pro ně bude otevřena v sobotu 6. dubna od 10.00 do 18.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x