Do Valašského Meziříčí přiletí mistr světa Martin Šonka

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na sobotu 27. července zřejmě dlouho nezapomene nikdo, kdo v tento den dorazí na letiště v Poličné-Juřince. V rámci leteckého dne zde své umění za kniplem znovu předvede Martin Šonka, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí valašskomeziříčské radnice mistr světa v létání Lukáš Martinek.

Martin Šonka je mistr světa elitní letecké série Red Bull Air Race. Nejen příznivce aviatiky ale potěší i další program.

Letecký den se v Poličné-Juřince uskuteční letos již počtvrté. Každoročně přiláká několik tisíc diváků. „Pokud vyjde počasí, věřím, že padne divácký rekord. Vždyť Martin Šonka se u nás poprvé představí jako mistr světa. Navíc skončil šestý v anketě o nejlepšího sportovce České republiky. Jeho jméno už není pojmem pouze pro zasvěcené, zná ho široká veřejnost,“ konstatoval starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek.

Martin Šonka se nehonosí pouze titulem pro vítěze série mezinárodních závodů Red Bull Air Race. Mimo to je vicemistrem světa, mistrem Evropy a mistrem České republiky v akrobatickém létání. Celodenní program ale nevyplní pouze on. „Jednáme s armádou o zapůjčení vrtulníku. Sondujeme, zdali by na místě byl možný výsadek parašutistů. Podstatnou roli budou hrát také letečtí modeláři s modely letadel nejrůznějších velikostí,“ dodal starosta s tím, že během leteckého dne se díky spolupráci s SVČ Domeček zabaví i ti nejmenší.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x