Výkonnostním sportovcům rozdá otrokovická radnice až milion korun

OTROKOVICE - Zcela nový program pro poskytování dotací schválilo Zastupitelstvo města Otrokovice pro mladé sportovce. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Otrokovická radnice rozdělí až jeden milion korun výkonnostním sportovcům, kteří naplní požadovaná kritéria. Žádat si mohou od 15. do 30. dubna.

„Tento program byl nově vytvořen v roce 2018 a byl iniciován zástupci sportovních spolků na společném setkání se zástupci města Otrokovice. Výsledkem je vyčlenění jednoho milionu korun z rozpočtu města pro sportovní kluby, ve kterých se mládež aktivně věnuje výkonnostnímu sportu,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury.

Dotace se poskytuje na podporu sportovních aktivit dětí a mládeže ve věku od 6 do 18 let. Spolek, do něhož žadatel patří, musí mít sídlo v Otrokovicích.

„V našem městě máme celou řadu sportovců, kteří dosahují vysoké úrovně. Nejen pro ně se snažíme zabezpečovat kvalitní sportovní zázemí a podporovat je i finančně. Chceme tak motivovat další generace k aktivnímu způsobu života a odvádět pozornost od současných trendů, jako je sezení u počítačů a mobilních telefonů,“ dodala starostka města Hana Večerková s tím, že dotace je určená zejména na dopravu a cestovné na utkání a soutěže, dále na ostatní osobní náklady trenérů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x