Zloděj ukradl nakladač skoro za dva miliony korun

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Policisté hledají zloděje, který v Chřibech poblíž motorestu Samota na Uherskohradišťsku ukradl nakladač. Jeho pořizovací cena je skoro dva miliony korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí hradišťské policie Milena Šabatová.

Krádež se stala v sobotu 16. února mezi osmou a desátou hodinou večer. „Pachatel poškodil vstupní bránu a vlezl do nakladače. Při odjezdu z areálu poškodil buňku. Na té vznikla škoda, která je předběžně vyčíslená na padesát tisíc korun,“ informovala Šabatová.

Zloděj jel s kradenou těžkou technikou po hlavním silničním tahu I/50 směrem na Staré Hutě a přes les pokračoval směrem na Bunč až do obce Milovice na Kroměřížsku. U tamní pálenice demontoval nakládací lžíci, kterou ponechal na místě, a odjel.

Kriminalisté po stroji vyhlásili pátrání. „Získané poznatky je zavedly až k obci Soběsuky. Je tedy pravděpodobné, že zloděj nakladač odstavil přímo v obci nebo v jejím blízkém okolí. Žádáme svědky, kteří ze soboty na neděli slyšeli nebo viděli pohyb tohoto kradeného stroje, aby se nám ozvali na linku 158 nebo na nejbližším policejním oddělení,“ vyzvala Šabatová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x