Sparta v nedbalkách. Ze Zlína si odvezla čtyři góly

ZLÍN - Věru nemají to hokejisté pražské Sparty lehké. Nepomáhá nic, ani noční tréninkové párty s trenérem Kruppem. Do Zlína si jeli Sparťané spravit chuť...a odjeli jako spráskaní psi. Nemilost jejich fandů se ještě prohloubila, zato ve Zlíně vládne radost. Ovšem pozor, po výhře 4:1, jakkoliv cenné, ještě není bitva o desítku zdaleka u konce.

Cenná výhra je to mimo jiné proto, že může po dvaapadesáti kolech mít svou váhu i to, že díky třígólovému rozdílu mají „beranboys“ lepší vzájemnou bilanci s týmem z Prahy. Což by se mohlo hodit v případě bodové rovnosti.

Páteční hojně navštívený duel načal parádou host z Poruby Jan Dufek, troufale vyjel po pravém křídle, vyčkal nejvhodnější chvíle, bekhendem našel najíždějícího Valentu a  pražský „klecník“ Machovský byl bez šance.

Hosté ovšem rychle vyrovnali, Kašík asi na nenápadnou Piskáčkovu ránu moc neviděl.

Na góly je ovšem v téhle sezóně ve Zlíně Fořt. Dokonale se jako už mnohokrát zorientoval v předbrankovém prostoru a ještě v první části poslal Zlínské do vedení.

Druhá část pak rozhodla.

Nejdříve se velmi pohotově trefil Kulda a po něm ještě tečoval Sedláčkovu ránu Šlahař.

PSG Zlín – Sparta Praha 4:1

Pět kol chybí do konce základní části. Zlín se potýká se zraněními, tentokrát nedohrál Fryšara, mimo hru jsou Žižka a Ondráček. Tým ovšem příkladně bojuje.

Teď nesmí zaváhat v Pardubicích a potom doma s Chomutovem. Bodový příděl by dodal klidu do finiše základní části extraligy.

Berani pak jedou do Mladé Boleslavi, do Olomouce a na samý závěr hostí Kometu Brno. Ještě to bude hodně zajímavé.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x