Silnice z Želechovic do Provodova se dočká opravy

ZLÍNSKO - Jednou z prvních nových stavebních akcí Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) zahajovaných v roce 2019 na krajské silniční síti bude oprava silnice z Želechovic nad Dřevnicí do Provodova. Serveru Zlin.cz to za ŘSZK řekl Vojtěch Cekota.

Oprava spočívá ve stabilizaci silničního tělesa ve dvou úsecích silnice III/49020 mezi Želechovicemi nad Dřevnicí a Provodovem. Práce v hodnotě přes 16 milionů korun bude financovat prostřednictvím ŘSZK Zlínský kraj. Po dobu stavby bude platit na silnici úplná uzavírka.

„Předmětem díla je stabilizace silničního tělesa štětovou stěnou z ražených válcovaných profilů délky pět metrů. V místě úprav bude provedena sanace okrajů vozovky výměnou celé konstrukce. Mezi sanacemi okrajů vozovky bude proveden nový kryt silnice. Na levé straně komunikace bude doplněna nezpevněná krajnice v šířce 0,5 metru včetně osazení směrových sloupků s ocelovým trnem. Nezpevněná krajnice vpravo bude provedena v proměnné šířce 0,50 – 1,30 metru a bude osazeno silniční svodidlo. Stabilizace silničního tělesa bude realizována ve dvou úsecích o délce 480 a 60 metrů,“ upřesnil Cekota.

Rekonstrukce silnice přijde na 16,329 milionu korun včetně DPH. Stavební práce budou zahájeny v březnu a ukončeny do 30. června letošního roku. Práce si vyžádají úplnou uzavírku silnice III/49020. Průjezd bude umožněn pouze vozidlům linkové autobusové dopravy a Integrovaného záchranného systému. Pro ostatní auta bude označena objízdná trasa vedoucí po silnicích I/49, III/49026 a III/49020 v trase Želechovice – Zlín – Kudlov – Březůvky – Provodov.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x