Komise otrokovických místních částí začaly opět fungovat

OTROKOVICE - Po čtyřměsíční pauze začaly v Otrokovicích opět fungovat komise místních částí. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Hlavním cílem zřízení komisí místních částí bylo zapojit aktivní obyvatele do práce a dát jim příležitost přenášet podněty z různých lokalit otrokovickým radním. Jejich činnost byla na přibližně čtyři měsíce přerušena, nyní členové začali opět pracovat.

Komise místních částí byly zřízeny v minulém volebním období a jejich činnost začala koncem roku 2017. Přibližně rok se jejich členové scházeli asi jedenkrát měsíčně a přenášeli podněty ze schůzí otrokovickým radním. V předvolebním období na podzim 2018 byla jejich práce po dobu asi čtyř měsíců přerušena. V únoru 2019 noví radní potvrdili na svém jednání stávající předsedy a komise mohly opět začít pracovat.

„Možnost aktivních občanů ovlivňovat chod města, zejména lokalit, kde žijí, se prokázala jako životaschopná a účelná. Současné vedení města bude dále tyto komise podporovat a je připraveno jejich připomínkám naslouchat,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Loni se nejčastěji podněty týkaly oprav chodníků, veřejného osvětlení nebo požadavků směrem k městské policii, aby zaměřili svou pozornost na ty majitele psů, kteří po svých mazlíčcích neuklízí veřejné prostory. Společným úkolem všech komisí pak bylo zhodnotit stav dětských hřišť a předat městu informace o jejich využívání.

V Otrokovicích jsou zřízeny čtyři komise pro místní části: Bahňák, Kvítkovice a Letiště, Střed a Újezdy, Trávníky a Přednádraží. Každá komise je iniciativním a poradním orgánem Rady města Otrokovice. Tyto pracovní skupiny mají rozdílný počet členů podle zájmu občanů v jednotlivých částech města. Podmínkou členství je trvalý pobyt na území města v dané části Otrokovic. Komise se schází zpravidla jedenkrát měsíčně.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x