Jaru zdar, sněhuláků zmar? Pan Josef vyzrál na oteplení

PROVODOV - Avizovaný razantní nástup jara už v únoru se může, ale taky nemusí líbit. Jaro začne kalendářně až na začátku třetí březnové dekády, zima tedy trvá a k ní patří sněhuláci. Když to nejde se sněhem a mrazem, musel si všeuměl pan Josef Vítek z Provodova pomoci jinak.

Přivezli mi více než dvacet kubíků dřeva. Pořádně silné dubové a bukové kmeny. Když mu je uložili kousek od jeho domu, vkradla se do hlavy zajímavá myšlenka.

„Nařezat a uskladnit tolik dřeva, je pořádná zabíračka. A tak jsem si to maličko zpestřil,“ vypráví mistr mnoha pracovních oborů.

Připravil si v přestávkách mezi prací s motorovou pilou tři pěkné kotouče, dal je dohromady, vyřezal speciálně oči, zlehka nařízl ústa, přimaloval knoflíky i další součásti oděvu barvou a ještě přidal kousek z vánočního stromku coby hůl.

„Všechno jen tak pro radost, když už asi nebudeme mít v této zimě opravdového sněhuláka, tento ale určitě vydrží déle,“ přehlíží své veselé originální dílo pan Josef.

Nos je mrkvový, kdyby přes noc ještě mrzlo, což se dá předpokládat, zahřeje bukovo – dubového sněhuláka starší čepice.

„Tu jsem našel ve sklepě, snad mu poslouží. Možná mu ještě přidělám ruce, důležité je, že nebude podléhat povětrnostním vlivům a až tudy půjdou děti z místní školky, čeká je zážitek. I když už asi nebude mrznout a sněžit,“ usmívá se sympatický tvůrce prvního celoročního posla zimy.

A pak, že jsou sněhuláci pouze výsadou bílé zimy…

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163319′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2266‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163319‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x