Policie získala podobu muže, který platil ukradenou platební kartou

VSETÍNSKO - Policistům se podařilo získat podobu muže, který platil ukradenou platební kartou. Strážci zákona nyní doufají, že jim veřejnost pomůže zjistit, o koho jde, serveru Zlin.cz to řekl vsetínský policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Platební kartu ztratila již před Vánoci dvaačtyřicetiletá žena z Valašského Meziříčí. Že jí chybí karta, zjistila asi až po dvou dnech. Než ji stačila zablokovat, někdo s kartou několikrát platil v obchodech.

„Kartu někdo použil už 20. prosince odpoledne, a to celkem ve čtyřech případech na různých místech Valašského Meziříčí. Útraty byly dohromady za necelých 500 korun. Platby kartou pokračovaly i následující den dopoledne, ale to již v Rožnově pod Radhoštěm. Kartou bylo placeno ve třech případech, a to celkově za 200 korun,“upřesnil Malcharczik.

Policistům se nyní podařilo získat podobu muže, který s kartou provedl platbu před třetí hodinou odpoledne dne 20. prosince ve Valašském Meziříčí. Jedná se o muže, který má na sobě modrou bundu a rifle. „Žádáme občany, kteří muže na fotografiích poznávají, ať tuto skutečnost oznámí na nejbližší policejní služebně nebo prostřednictvím linky 158. Muž může podat důležité svědectví k pachateli trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodal Malcharczik.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x