Ministryně Maláčová debatovala ve Zlíně o službách pro ohrožené děti

ZLÍN - Krajská radní Michaela Blahová jednala ve Zlíně s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou. Tématem byly zejména ohrožené děti, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

Především o službách pro ohrožené děti a s tím související pomoci rodinám v nepříznivé situaci hovořila radní Zlínského kraje Michaela Blahová s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou, která zavítala do Zlínského kraje na neoficiální návštěvu. Setkání se uskutečnilo v krajské příspěvkové organizaci Dětské centrum Zlín.

„S paní ministryní jsme prodiskutovaly témata, která v resortu sociálních věcí vnímám jako aktuální. Mimo jiné jsme jednali i o způsobu financování zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, kdy nyní je financování na obsazené lůžko, přitom cílem tohoto krizového zařízení je dostat děti co nejdříve zpět do své rodiny nebo využít jiné co nejvhodnější služby pro děti. Přitom krizové lůžka s odborným personálem musí být zajištěna,“ sdělila radní Michaela Blahová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x