Otrokovická radnice poradí sportovcům, jak si požádat o dotace

OTROKOVICE - Více než sedm milionů korun rozdělí otrokovická radnice sportovcům na jejich činnost. O programu pro poskytování dotací z rozpočtu města v oblasti sportu na rok 2019 rozhodlo Zastupitelstvo města Otrokovice na svém posledním zasedání, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Poradit zástupcům sportovních spolků, jak o dotace zažádat, přijde vedení města společně s administrátorem programu odborem školství a kultury, a to v pondělí 4. března v 16.00 hodin do obřadní síně Městského úřadu Otrokovice. „Na tomto setkání bude podrobně představen celý program a potenciální žadatelé budou seznámeni s podmínkami a způsobem, jak si o dotaci zažádat tak, aby byla jejich žádost řádně podaná,“ uvedla Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury, která se ujme hlavního slova na svolaném setkání.

Žádat o dotace mohou spolky se sídlem v Otrokovicích, které vykonávají činnost v oblasti tělovýchovy a sportu. Činnost spolku ale nesmí být komerční se zaměřením na dosahování zisku a jeho členové musí být fyzické osoby. Zájemci mohou o dotaci žádat od 18. do 21. března.

„Program na činnost pro letošní rok ve svých kritériích nezaznamenal zásadní změny, zastupitelstvo města však mimo jiné schválilo nový Program na podporu mládeže, kde z rozpočtu města vyčlenilo jeden milion korun,“ doplnila Barbora Šopíková.

Podpora sportu je jednou z priorit vedení města. Každoročně jsou pro sportovní kluby z rozpočtu města vyčleňovány významné finanční prostředky. Zastupitelstvo letos schválilo pro sportovce programy pro poskytování dotací ve výši celkem 8,35 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x