Výtěžek z akce Dobrý skutek za mobil pomůže Domovu pro seniory v Luhačovicích

LUHAČOVICE - Díky akci Dobrý skutek za mobil získá Domov pro seniory v Luhačovicích částku 20 tisíc korun. Dalších více než 10 tisíc korun získal domov díky projektu Pomáhejme smysluplně, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

Dárkové šeky s finančním výtěžkem akce Dobrý skutek za mobil, kterou společně zorganizovaly Zlínský kraj a společnost Asekol byly na krajském úřadě za účasti radních Margit Balaštíkové a Michaely Blahové slavnostně předány zástupcům Domova pro seniory v Luhačovicích. Domov tyto peníze využije k nákupu polohovatelného lehátka pro své klienty.

„Smyslem akce bylo připomenout občanům, že i takové drobné elektrozařízení, jako je mobilní telefon, si zaslouží recyklaci, a motivovat je tak k tomu, aby odevzdali k recyklaci svůj nevyužívaný starý mobil a zároveň tím přispěli na dobrou věc. Projekt jsme zorganizovali jako součást kampaně na podporu třídění elektroodpadu,“ sdělila radní Margit Balaštíková.

Sběrová akce se uskutečnila jednak během Dne Zlínského kraje a její hlavní část se pak uskutečnila v předvánočním čase. Za každý vybraný starý mobilní telefon organizátoři následně poskytli Domovu pro seniory v Luhačovicích částku 25 korun. Celkově bylo vysbíráno 800 mobilních telefonů a výsledná částka tak činila 20 000 korun.

Současně s poukazem na tuto částku byl domovu pro seniory zástupcem společnosti Asekol předán šek na 10 600 korun, jehož výtěžek vzešel z akce Pomáhejme smysluplně. Jde o akci, ve které klienti Asekolu obdrželi vánoční poukázku v určité hodnotě a z vybraných projektů zvolili ten, který jim byl nejbližší.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x