Tibetská vlajka bude viset i na rožnovské radnici

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Těsnou většinou jednoho hlasu schválilo rožnovské zastupitelstvo návrh jednoho ze svých členů na vyvěšení tibetské vlajky na budově radnice. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross.

Vlajka bude na rožnovské radnici vyvěšena v neděli 10. března. A stejně jako v předchozích letech bude tibetská vlajka vlát také na budově Městské knihovny Rožnov.

Celkem 11 zastupitelů zvedlo ruku pro návrh vyvěsit tibetskou vlajku na budově rožnovské radnice. „Dne 10. března si připomeneme 60. výročí povstání Tibeťanů ve Lhase, které bylo krutě potlačeno čínskou armádou. Právě v den výročí vztyčují města po celém světě tibetskou vlajku na protest proti porušování lidských práv a omezování svobody a jakékoliv snahy o národní svébytnost. Tibetská vlajka zároveň symbolizuje nesouhlas s násilným potlačováním práv a svobod národů a menšin na celém světě. Jsem ráda, že se v letošním roce kromě Městské knihovny Rožnov oficiálně připojí také město Rožnov a vlajku vyvěsí na budově radnice,“ uvedla místostarostka Rožnova Kristýna Kosová.

V loňském roce se k akci připojilo 737 obcí, měst, městských částí nebo krajů v České republice. Letos už vyvěšení tibetské vlajky ohlásila také radnice ve Zlíně, Otrokovicích nebo Valašských Kloboukách.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x