Obyvatelé Zlína posílají Miroslavu Zikmundovi dojemné vzkazy

ZLÍN - V rozsáhlé knihovně slavného cestovatele a spisovatele Miroslava Zikmunda přibude již brzy další svazek. Půjde o knihu plnou vzkazů, které mu u příležitosti jeho nedávných 100. narozenin napsali návštěvníci zlínské radnice, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Zdeněk Dvořák.

„Zájem o poslání pozdravu či vzkazu Miroslavu Zikmundovi je velký. Lidé už popsali celkem 32 listů. Jsou to často až velmi osobní vyznání,“ prozradila Klára Čuříková z Odboru kanceláře primátora.

Možnost napsat Miroslavu Zikmundovi trvá už jen od čtvrtka 28. února. Podpisové listy jsou umístěny ve vestibulu radnice na náměstí Míru ve Zlíně. Po tomto termínu budou svázány do knihy a předány slavnému cestovateli.

Z napsaných vzkazů vyplývá, že Miroslav Zikmund, ale i jeho dlouholetý parťák Jiří Hanzelka, jsou pro řadu lidí vzory a často i hrdiny dětských let. „Vážený pane Zikmunde, říká se, že kdo chce, toho osud vede, kdo nechce, toho vleče. Vás osud vedl určitě vždy správným směrem a to bylo dobré…“ „Značka H+Z pro mě vždy byla a nadále je značkou znalosti, vytrvalosti a slušnosti. Od junáckého mládí jste mi byli vzorem…“ vzkázali například Miroslavu Zikmundovi dva pisatelé.

Miroslav Zikmund je českou cestovatelskou legendou a významným obyvatelem města Zlína. Narodil se 14. února 1919 v Plzni. Společně s Jiřím Hanzelkou uskutečnili dvě úspěšné cesty po světě ve vozech značky Tatra. Knihy, které společně napsali, přečetly desítky milionů čtenářů, obrovský úspěch zaznamenaly i filmy, které na cestách natočili, a rozhlasové reportáže.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x