Na Baníku zápas mnoha pikantností. Zlín by rád první jarní body

ZLÍN / OSTRAVA  - Fotbal umí být velmi zajímavý ve svých přemnoha peripetiích. Jen si to připomeňme. V 9. kole tohoto ročníku Fortuna ligy zamířil do Zlína osvěžený Baník Ostrava s trenérskou dvojicí Páník - Somberg. Tihle dva pánové ještě zkraje jara veleli zlínské lavičce.

Na jaře ovšem už schlamstli na Letné všechny body ve službách Baníku po vyhře 2:0 a totéž zopakovali ve zmíněném 9. kole, kdy Baník vykradl Letnou 2:1. Tehdy na začátku kalendářního podzimu jako by nastartovali pozvolný pád do té doby výborně namazaného zlínského fotbalového stroje. Mimochodem v tomto utkání napřed zaperlil krásným sólem Milan Baroš a Zlín dorazil hlavičkou odchovanec Lukáš Pazdera. Beuaugelovo snížení nic neřešilo.

Zápas na vítkovickém Městském stadionu v Ostravě bude určitě zajímavý. Zlín má přesně rok po odchodu Páníka (a za pár dnů pak i Somberga) už třetího hlavního trenéra. Po Petrželovi a Bílkovi velí kabině Roman Pivarník.

„Musíme ze sebe vydat všechno, tým má kvalitu, i v minulém utkání proti Bohemians hráli kluci nadoraz, nebylo velice co vytknout, soupeř to zvládl takticky, důležitá je i víra ve vlastní schopnosti,“ myslí si zlínský trenér zatím po třech utkáních s nulovým bodovým ziskem.

„Snad se chytneme,“ doufá  zlínský útočník Tomáš Poznar, kmenový hráč plzeňské Viktorie se zkušenostmi právě z Baníku.

Ostravané s exzlínskými trenéry jsou jasným favoritem utkání, které začíná v pátek v 18.00. Což je pěkně ošidná role.

„Myslím, že Zlín zatím doplácí na odchody klíčových hráčů, Traorého a Beauguela, nahradit je není vůbec jednoduché,“ domnívá se Páníkova pravá ruka, jeho asistent Jan Somberg.

Mimochodem muž, který by ve svých třiačtyřiceti už měl pomalu spět k funkci hlavního kouče. V Baníku zatím asi ne, ale kdoví, zda se za čas neobjeví jinde.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x