Zlín má 14 nových nádob na kovový odpad

ZLÍN – Ve Zlíně přibylo 14 nových nádob na třídění kovového odpadu. Po městě je jich celkem 29, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

V loňském roce občané ve Zlíně dali do 15 šedých nádob přes šest tun kovových obalů a drobných hliníkových a železných odpadů. „S vývozem jedenkrát měsíčně ale docházelo na některých stanovištích k přeplňování, proto došlo na nejvytíženějších stanovištích k výměně za nádoby o větším objemu,“ uvedla Vladimíra Pavlovová, vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství zlínského magistrátu.

Do nádob lze vhazovat železné a hliníkové věci. „Patří mezi ně plechovky, konzervy, alobalové obaly a tácky bez zbytků potravin, drobné kovové předměty jako nádobí, krabičky nebo dráty,“ vyjmenoval Dvořák.

Některé předměty jako sušáky na prádlo a velké hrnce se do nádob nevejdou. „Lidé by je měli odkládat stejně jako celé vytříděné pytle s kovovými obaly vedle nádob. Patří do sběrného dvora nebo výkupy,“ uvedl Dvořák.

Podle Pavlovové patří do sběrných dvorů také kovové obaly od chemie a barev a tlakové nádoby. „Je to nebezpečný odpad. V budoucnu budeme podle prostorových možností umisťovat další nádoby na místa podle návrhů občanů z uplynulého období,“ doplnila Pavlovová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x