Strážníci ve Zlíně odhalili mládež pod vlivem alkoholu

ZLÍN – Městská policie Zlín zaznamenala o jarních prázdninách několik lidí v nezletilém věku pod vlivem alkoholu. Kvůli blížícímu se víkendu proto strážníci apelují na obezřetnost rodičů, řekl serveru Zlin.cz Pavel Janík z městské policie.

Městská policie nedávno informovala o případu nezletilé dívky, která se opila do němoty, ležela a zvracela před vchodovými dveřmi do jednoho z domů na Jižních Svazích. Kolemjdoucí k ní přivolali pomoc a dívka skončila na jednotce intenzivní péče v krajské nemocnici. „Nebyl to ale zdaleka jediný případ. Čerstvě osmnáctiletého mladíka nalezla hlídka v blízkosti zlínské diskotéky. Měl 1,3 promile alkoholu a nedokázal kontrolovat své chování. Před střízlivěním na záchytce ho uchránila matka, která si jej od strážníků převzala,“ uvedl Janík.

Pili ale i lidé mladší 18 let. V Lesní čtvrti hlídka našla dva mladíky ve věku 16 a 17 let, kteří se snažili schovat v křoví. Dechová zkouška u nich prokázala 0,7 a 1,4 promile alkoholu. Také v tomto případě se na místo dostavil zákonný zástupce jednoho z nich a od strážníků si je převzal.

Mladíci ve věku 14 až 16 let pod vlivem alkoholu rozkopávali popelnice na Benešově nábřeží. I jim strážníci naměřili okolo jednoho promile. Horní hodnota 1,4 přitom patřila nejmladšímu z nich. „Chlapci si způsobené znečištění uklidnili a poté je strážníci předali jejich rodičům. Pro podezření z přestupků proti veřejnému pořádku ale bude mít věc dohru před správním orgánem,“ řekl Janík.

S blížícím se víkendem policie apeluje na rodiče. „Měli by mít přehled o tom, kde a s kým se jejich potomek nachází. Také by s nimi měli prodiskutovat rizika dospívání, a zejména konzumaci alkoholických nápojů,“ uzavřel Janík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x