V bytových domech se objevují nevítaní hosté nejen kvůli teplu, ale i kvůli Wi-Fi

ZLÍN - Takřka každý den jsou strážníci Městské policie Zlín přivolání do některého z bytových domů, kde se ve společných prostorách nachází osoba, která zde nemá co pohledávat. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí zlínských městských strážníků Pavel Janík.

„Dosud se jednalo povětšinou o osoby sociálně nepřizpůsobené nebo bez přístřeší, ale důvod, s nímž se setkala hlídka MP Zlín v neděli 24. února 2019, bezezbytku odpovídal zrychlenému tempu dnešní doby,“ domnívá se mluvčí strážníků.

Krátce po jedné hodině odpolední byli strážníci z okrsku Jižní Svahy přivoláni do jednoho z tamních vícepodlažních domů, kde si v mezipatře měly ustlat dva cizí jedinci. Hlídka MP Zlín zjistila, že se jedná o dvaadvacetiletou ženu z Topolné a osmnáctiletého muže z Horní Moštěnice. Ti strážníkům uvedli, že zde nehledají útočiště před zimou, ale zjistili, že právě v tomto místě se lze bez problémů připojit na nezabezpečenou Wi-Fi síť. Toho také ihned využili a až do příjezdu hlídky vášnivě surfovali prostřednictvím svých mobilních telefonů na internetu.

Nejdůležitější sdělení této zprávy ale spočívá v doporučení, aby si každý provozovatel domácího bezdrátového internetového připojení tuto síť zabezpečil proti neoprávněnému přístupu. „O rizicích, která z takové lehkomyslnosti hrozí, je ostatně na internetu široce pojednáno,“ uzavřel Janík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x