KAM ZA KULTUROU: V sérii koštů pokračujeme na Východní Moravě i tento týden

ZLÍNSKÝ KRAJ - Víno i slivovice se budou ochutnávat i s muzikou, v Rožnově vypukne Josefský jarmark, vyrazit můžete stále ještě na lyže.

Tupesy zvou 9. března na 30. ročník koštu vína. Od 14 hodin v tělocvičně místní základy zahraje CM Hlaholica s primášem Štěpánkem Kapsou. Spolu s ochutnávkou vína budou připravené i kvalitní a chutné zahraniční sýry. 

SDH Stříbrnice na tutéž sobotu připravil devátý ročník koštu slivovice a dalších pálenek. Zastavte se od 14 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu.

Stejně „bohulibou“ akci, tedy košt slivovice, chystají také Bojkovice. V tamním kulturním domě bude v sobotu 9. března v 16 hodin čekat více než 300 vzorků kvalitních ovocných pálenek, zabíjačkové speciality a bohatá tombola navrch. O fajn atmosféru se postarají cimbálová muzika Bojkovjan a kapela Kasanova. 

Výstavu fotografií z první a druhé cesty cestovatelské dvojice Hanzelka a Zikmund můžete navštívit v kině a kavárně městského kina Hvězda v Uherském Hradišti. Expozice vznikla při příležitosti 100. narozenin Miroslava Zikmunda a k vidění bude do 13. března.

Soubor uměleckých děl inspirovaných životem a dílem legendárních českých cestovatelů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda připravilo muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Uvidíte mezi nimi kresby, grafiky, malby, keramické, dřevěné i kovové plastiky. Unikátní výstava poběží až do 5. května.

Na Řízkové hody zve Hospůdka na Haldě v Boršicích od 13. do 17. března.

Tradiční Josefský jarmark se koná o víkendu 15. a 16. března na Masarykově náměstí v Rožnově pod Radhoštěm. V sobotu rozezní náměstí cimbálová muzika Radegast a hudební skupiny Noca a Shape the cat. V neděli je vystřídá cimbálová muzika Bača a swingový orchestr Bedřicha Pukovce. Na šikovné děti čeká otevřena tvořivá díla.

Hrůza ovládne Klub Mír v Uherském Hradišti v sobotu 16. března. Zpěvák, skladatel a textař, zakládající člen a dlouholetý frontman skupiny Ready Kirken Michal Hrůza se představí se svým sólovým projektem od půl deváté večer.

16. března od 17 hodin pořádá svůj košt slivovice kulturní dům v Pitíně, k dobrému pití tam zahraje country kapela Skaláci.

Ještě jste se letos nenabažili lyžování? Pak zavítejte na Stupavu. Oblíbené středisko v srdci Chřibů slibuje dobré lyžařské podmínky, 90 cm sněhu, 3 vleky vhodné pro začínající i pokročilé lyžaře a dětské lano, které je zdarma.  V areálu najdete půjčovnu, kvalitní servis, lyžařskou a snowboardovou školu, rychlé občerstvení i restauraci. Lyžuje se každý den do 19:30 hodin. www.stupava.cz

Březen nezklame ani běžkaře, aktuální nabídku hledejte na www.lyzovanivbeskydech.cz. K dispozici je stále více než 200 km upravených běžeckých tratí, jízda na snowblades, ski-bockerlu či výlet na sněžnicích. Užijte si zimu v Beskydech!

Více pozvánek na akce na Východní Moravě na www.vychodni-morava.cz.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x