Petr Sáha ze zlínské univerzity získal v Praze ocenění

ZLÍN - Letošní 21. ročník prestižní vědecké soutěže Wernera von Siemense vyvrcholil před pár dny v podvečer v historických prostorách Betlémské kaple předáním cen. Kromě hlavních cen určených mladým vědcům, studentům a pedagogům byla předána i zvláštní ocenění, informovala server Zlin.cz mluvčí Univerzity Tomáše Bati Jan Malý.

Jedno z nich obdržel prof. Petr Sáha z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Za své dlouholeté úsilí, které vynaložil jako rektor školy, získal speciální ocenění generálního ředitele společnosti Siemens za propojování průmyslu a vysokých škol.

Hlavní ceny byly letos uděleny v sedmi kategoriích. Ocenění za nejlepší diplomovou práci předával rektor UTB prof. Vladimír Sedlařík. „Pro mě je to symbolické uzavření kruhu. Před dvanácti lety jsem sám obdržel cenu Siemens za disertační práci, nyní jsem ji mohl předat dalším nadaným studentům,“ poznamenal rektor.

V minulých letech získalo Cenu Siemens v některé z hlavních kategorií již 9 studentů a 1 výzkumný tým z UTB. Soutěž od roku 1998 pravidelně vyhlašuje společnost Siemens společně s vysokými školami a Akademií věd ČR. Rozsahem, výší odměn i historií jde o jednu z nejvýznamnějších iniciativ tohoto druhu v Česku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x