Začala druhá etapa rekonstrukce Vodní ulice v Kroměříži

KROMĚŘÍŽ - Ve Vodní ulici v centru Kroměříže dnes začala druhá etapa opravy vodovodu a kanalizace. Stavební ruch zde potrvá až do podzimních měsíců, informoval server Zlin.cz mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Po akci společnosti Vodovody a kanalizace Kroměříž (VaK) zde totiž stejně jako v loňské první etapě prací bude vyměňovat plynové potrubí skupina innogy a nakonec město opraví povrch ulice.

Loni stavbaři pracovali v části ulice od obchodního domu Baťa po křižovatku s ulicemi Dobrovského a Farní, letos přijde na řadu zbylá část Vodní ulice. „Půjde o delší úsek, než na jakém jsme pracovali loni. Proto práce podle smlouvy mohou trvat až do konce května. Budeme se ale snažit termín zkrátit,“ uvedl předseda představenstva a ředitel VaK Ladislav Lejsal. Termín se budou snažit zkrátit i plynaři.

Město bude oprava povrchu Vodní ulice stát zhruba 14,8 milionu korun, jde o cenu za obě etapy prací. Po dohodě s památkáři zůstane zachovaný historický ráz ulice. V její horní polovině tak již jsou chodníky z pásových žulových desek a silnice z žulových kostek. Chodníky jsou širší na úkor komunikace. Stejně bude vypadat i zbylá část Vodní ulice, kde tak bude více místa pro pěší a také pro restaurační předzahrádky.

Práce si opět vyžádají omezení. Ulice ale nebude stejně jako loni uzavřena, zachován bude průchod pro pěší, zajištěno zásobování i odvoz odpadu. Během stavby lidé získají operativní informace na stejném místě jako v loňské první etapě prací – v pronajatém domě vedle lékárny ve Vodní ulici. „Chtěl bych obyvatele ulice, zdejší podnikatele i ostatní občany a turisty, kteří Vodní ulicí jen procházejí, poprosit po dobu prací o shovívavost a trpělivost,“ uzavřel starosta Jaroslav Němec.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x