Zlínské (z)povídání: Ivo Hercik

ZLÍN - Šest otázek ze Zlína a o Zlínu jsme položili tentokrát Ivu Hercikovi, fotografovi, kterému se od mládí daří plnit si své profesní sny.

Umění Ivo Hercika je v posledních letech ukryté ve fotografiích nových modelů Škoda Auto a. s. Ivo fotí nové modely před uvedením na trh ve studiu, létá však také po světě na předváděcí akce coby support fotograf a kameraman pro novináře. Mezi jeho další klienty patří Renault, BMW, Fatra, Česká zbrojovka. Ivovu práci znají Zlínští například z magazínů Okno do kraje, Magazín Zlín, Firemní partner či Centro Zlín. Je pro svůj originální rukopis rovněž vyhledávaným svatebním fotografem.

Když se řekne Zlín, co si vybavíš jako první a proč?

Ve Zlíně jsem se narodil a vyrůstal, takže když se řekne Zlín, vybaví se mi mé dětství na Jižních Svazích, kde jsme s kamarády trávili spoustu času.

Kam bys vzal zahraniční návštěvu?

Určíte do bývalého „svitovského“ areálu, který se nyní postupně revitalizuje. Díky Vladimíru Karfíkovi a F. L. Gahurovi to tam opravdu vypadá jako v USA.

Čím tě město naposledy překvapilo?

Je to renovovaný park Komenského, kde v létě panuje pohodová atmosféra!

Jakou akci si nikdy nenecháš ujít?

Pokud mi harmonogram přeje, tak je to TEDx Zlín. Na tuto každoroční akci jsou pozvaní zajímaví řečníci z různých oborů, kteří nesmí mluvit víc než 18 minut, bez nároku na honorář. Libí se mi nahlédnout během těchto pár minut do životů druhých… a poslechnout si, jak si někteří plní sny, čeho a jak dosáhli. Je to skutečně obohacující!

Co ti ve Zlíně chybí?

Určitě obchvat města. A trochu víc ruchu. Když jsem byl minulé léto v Uherském Hradišti, připadalo mi, že jsem v nějakém zahraničním městě. Všude spousta cizinců a náměstí bylo naprosto plné. A to se tam ten den nedělo nic mimořádného. Možná by Zlínu pomohlo více kulturních akcí?

Oblíbený podnik?

Jsem pracovně často mimo domov a tak, když jsem už ve Zlíně, si spíše vychutnám projížďku na kole v okolních lesích, které jsou všude na dosah. To mě na Zlínu baví nejvíc! Pokud bych měl doporučit podnik, tak je to určitě restaurace Dobré hnízdo v Malenovicích, kde mají nejlepší burgery, které jsem kdy jedl.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x