Sportoviště na sídlišti Barbořina se dočká rekonstrukce

KROMĚŘÍŽ - Stavbaři začnou v březnu měnit k lepšímu stávající dětské hřiště a sportoviště v kroměřížské ulici Bedřicha Zelinky na sídlišti Barbořina. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Vondrášek.

Rekonstrukce sportoviště vyjde na zhruba 2,2 milionu korun. „Jedná se o další z řady sportovišť, které zvelebujeme. Obyvatelé sídliště, především děti, tak získají další hezké místo, kde mohou trávit volný čas,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Po rekonstrukci bude areál vybaven novými herními prvky a mobiliářem. Stavbaři opraví dopadové plochy, sportoviště bude mít povrch z umělé trávy a celý areál bude po obvodu oplocený. „Stávající hřiště již svým povrchem a vybavením nevyhovuje. Nové herní prvky na dětském hřišti jsou navrženy pro aktivity dětí ve věku od čtyř do dvanácti let,“ popsala vedoucí radničního odboru rozvoje města Soňa Mertová. Oprava areálu by měla být hotová do konce června.

Radnice nyní staví nové víceúčelové sportovní hřiště v Kotojedech. Za zhruba 7,2 milionu korun zde vzniká oplocený areál s umělým povrchem, kde bude možné hrát například malou kopanou, volejbal či tenis. Počítá se i s instalací venkovních fitness prvků, mobiliáře a veřejného osvětlení.

Loni město dokončilo stavbu sportovního areálu v části Postoupky. Náklady činily 3,6 milionu korun. V minulém volebním období vybudovalo nová víceúčelová hřiště v částech města Bílany za asi 4,9 milionu korun a Trávník za necelé čtyři miliony korun. Postavilo také nové sociální zařízení u sportovního areálu Žlíbek v Těšnovicích za zhruba 1,6 milionu korun. Radnice také postupně obnovuje prvky na dětských hřištích a buduje nové herní koutky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x