Kraj zrekonstruuje školy v Kroměříži za 40 milionů

KROMĚŘÍŽ – Základní škola a Mateřská škola Kroměříž na ulici F. Vančury se dočká rekonstrukce za 40 milionů korun. Prostory už jsou v nevyhovujícím stavu, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

Rekonstrukci budov B a C schválili krajští radní. Se zahájením se počítá letos v létě a hotovo by mělo být do konce příštího roku. „Díky rekonstrukci vznikne objekt, který bude odpovídat standardům školy vzdělávající děti a žáky se zdravotním postižením,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Podle něj budou nové prostory sloužit především praktické výuce. „Bude tam dílna, cvičná kuchyně, sloužit budou ale také pro rehabilitaci či výuku tělesné výchovy,“ doplnil Čunek.

Budovy B a C jsou jednopodlažní s plochou střechou. „Ve výukové části obou budov se převážná část vnitřních příček vybourá a bude zde provedeno nové dispoziční řešení. Rekonstrukcí projdou střechy, podlahy, sociální zařízení a ústřední topení včetně kotelny,“ uvedl Vandík.

Podle něj se vymění okna i dveře, obvodové stěny budov se zateplí. „Opravy se dočká rovněž příjezdová cesta, kde se položí zámková dlažba. Součástí rekonstrukce bude také vybavení místností novým nábytkem, zařízením a pomůckami,“ řekl Vandík.

Kraj chce pro financování využít dotaci z Inegrovaného regionálního operačního programu, pokrýt by mohla až 60 procent nákladů. Zhruba třetinu zaplatí kraj z vlastního rozpočtu a na zbytek přispěje státní rozpočet a samotná škola.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x