Otrokovice dají letos sportovcům skoro 9,5 milionu korun

OTROKOVICE – Skoro devět a půl milionu korun letos dostanou sportovní spolky od otrokovické radnice. Je to o milion více než loni, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Otrokovic Romana Stehlíková.

Představitelé města se sešli s předsedy spolků, klubů, tělovýchovné jednoty a se členy komise mládeže a sportu. Cílem bylo představit jim plán rozvoje sportu na rok 2019. „Město do sportu vkládá peníze, které nejsou malé. Ceníme si snahy a času, který se v této oblasti věnuje dětem, mládeži a také dospělým,“ uvedla starostka Hana Večerková směrem ke sportovním zástupcům.

Zástupci města představili zástupcům sportu i dotační politiku města pro letošní rok. Skoro 7,5 milionu vyčlenili na dotace z rozpočtu města pro sportovní organizace se sídlem v Otrokovicích. O milion korun také dala radnice více na výkonnostní sportovce ve věku od šesti do 18 let. „Výkonnostním sportovcem je osoba, která vykonává výkonnostní sport v organizovaných sportovních soutěžích nebo se na ně připravuje a zároveň je registrována v organizaci, která zajišťuje přípravu výkonnostních sportovců, případně organizuje sportovní soutěže,“ objasnila Šopíková.

Rada schválila také Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Otrokovice v oblasti sportu na akce mimořádného významu s mezinárodní účastí pořádané v Otrokovicích. Na tento program je vyčleněno 300 tisíc korun. Další peníze poslouží například na organizaci mezinárodní cyklojízdy Dubnica nad Váhom – Otrokovice, na granty pro talentovanou mládež nebo na pořádání slavnostního večera, kde jsou oceňováni nejlepší sportovci za uplynulý rok.

Vedoucí odboru školství a kultury Barbora Šopíková vyzvala sportovce, aby se podíleli na dlouhodobém plánu rozvoje sportu Otrokovic. „Je to koncepční strategický dokument, který zkompletuje nejen všechna sportoviště na území města, ale také jejich nákladovost. Dále bude mít náklady na opravy a údržbu sportovišť ve vlastnictví organizací, případně podfinancování jejich oprav. Také promítne náklady na opravy a údržbu sportovišť ve vlastnictví města,“ vysvětlila Šopíková.

Součástí mapování bude distribuce dotazníků občanům města, spolkům, klubům a organizacím. „Abychom zjistili potřeby žáků a studentů ve sportovní oblasti, budeme je oslovovat prostřednictvím škol,“ doplnila Šopíková. Podle ní bude součástí dokumentu i model financování sportu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x