Zlínský kraj dostane od státu 124 milionů na navýšení platů pedagogů

ZLÍNSKÝ KRAJ – Dotaci 124,4 milionu korun dostane od státu Zlínský kraj na navýšení platů pedagogů. Částečně se tím vyrovná rozdíl mezi kraji v odměňování pedagogických pracovníků v mateřských, základních a středních škol a družin v letošním roce, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kraje Adéla Kousalová.

O dotaci jednal s ministerstvem školství radní kraje Petr Gazdík. „Co se týká kvality vzdělávání na školách, patří Zlínský kraj podle průzkumů dlouhodobě na přední místa v České republice. A to navzdory tomu, že platy těch, kteří se v našem kraji o vzdělání a výchovu ve školách starají, jsou ve srovnání s ostatním kraji nejnižší,“ uvedl Gazdík.

Proto se snažil o dotaci. „Vyvíjel jsem souvislý tlak na ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, aby tento neudržitelný stav řešilo. Jsem velmi rád, že to začíná přinášet své výsledky,“ řekl Gazdík, který je zodpovědný za školství.Částka je na posílení výše nenárokových složek platů celkem 7600 pedagogů v mateřských školách, základních i středních včetně konzervatoře a také v družinách. „Jsou to peníze navíc oproti plánovanému navýšení platů učitelů o 15 procent, i když se částky u jednotlivých škol budou lišit podle naplněnosti tříd,“ doplnil Gazdík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x