Bártek se stal mistrem ČR ve skoku do výšky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Atlet Petr Bártek z TJ Valašské Meziříčí vyhrál titul mistra republiky v žákovské kategorii ve skoku do výšky. Zlepšil svůj osobní rekord na 185 centimetrů, řekl serveru Zlin.cz mluvčí valašskomeziříčské radnice Lukáš Martinek.

Mistrovství se uskutečnilo o uplynulém víkendu v Ostravě. Představilo se na něm několik valašskomeziříčských závodníků. „Největšího úspěchu dosáhl Petr Bártek, který v sedmnáctičlenném startovním poli nenašel přemožitele. Výška 185 centimetrů zdolaná na první pokus zhamenala nejen jeho nové osobní maximum, ale také mistrovský titul,“ uvedl Martinek.

Zlatá medaile udělala oddílu radost. „Valašskomeziříčská atletika má tak opět zastoupení v republikové špičce výškařů,“ uvedla Kateřina Honsová z místního atletického oddílu. Podobný úspěch ve stejné disciplíně totiž před lety zaznamenala v dresu TJ Valašské Meziříčí také Petra Helešicová.

Patnáctiletý atlet se připravuje pod vedením trenérky Zuzany Hadašové. Když do oddílu před dvěma lety přišel poprvé, zdolával laťku do výšky 160 cm. „Je hodně silný. Má výborné výsledky i ve vrhačských disciplínách. Pokud zlepší techniku běhu, má na to podávat dobré výkony i ve sprintu. Proto ho osobně vidím spíš jako budoucího desetibojaře,“ řekla Hadašová.

Není to ale všechno. „Na druhou stranu je hodně inteligentní a umělecky nadaný. Uvidíme, kam ho budoucí kroky zavedou,“ dodala trenérka. Nový mistr republiky se valašskomeziříčskému publiku představí na Valašské laťce v sobotu v tělocvičně ZŠ Masarykova.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x